Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem
Suroviny
- 130 g Čočka jedlá
 - 800 g Hovězí jazyk
 - 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 350 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Bazalka
 - 3 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 404 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 198.3 mg
 - Draslík 1149.2 mg
 - Vláknina 21126 mg
 - Vitamín A 21126 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list.
 - 
                                2
Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet.
 - 
                                3
Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín.
 - 
                                4
Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.