Čekankový salát s grapefruitem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 3813 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 657.7 mg
 - Vláknina 37649.8 mg
 - Vitamín A 37649.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekankové puky rozdělíme na jednotlivé listy, očistíme je a osušíme. Grapefruit oloupeme a zbavíme všech bílých vláken, nakrájíme na plátky. Papáju oloupeme, podélně rozpůlíme, lžičkou vyjmeme semínka a nakrájíme ji na tenké řezy, pomeranč vymačkáme.
 - 
                                2
Na zálivku dobře promícháme sherry ocet, pomerančovou šťávu, sůl, pepř, chilli a nakonec olej.
 - 
                                3
Čekanku, grapefruit a papáju upravíme na čtyři talíře jako kytici. Každou porci nakonec ozdobíme třemi olivami, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.