Mexické kuře z páry
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Kuře
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.333333 šálek Citronová šťáva
 - 1 šálek Pomerančová šťáva
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 993.2 mg
 - Vláknina 1523.9 mg
 - Vitamín A 1523.9 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Kuře rozporcujeme na 8 dílů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.
 - 
                                3
Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.
 - 
                                4
Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.