Ředkvičky s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 256.6 mg
 - Vláknina 4355 mg
 - Vitamín A 4355 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně okrájené a umyté ředkvičky necháme 15 minut vařit na pařáku do změknutí, ne do rozvaření.
 - 
                                2
Z pomeranče okrájíme kůru, kterou nastrouháme nebo nasekáme na drobno a vymačkáme z pomeranče šťávu.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme máslo, do kterého zamícháme pomerančovou šťávu. Asi po 3 minutách, kdy tekutina získá sirupovou konzistenci, přidáme ředkvičky, osolíme a opepříme, mícháme asi 2 minuty, až ředkvičky získají pomerančovou glazuru. Potom ihned vmícháme připravenou pomerančovou kůru, rozmícháme a ihned podáváme.