Topinky s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 400 g Tuňák obecný
  • 60 g Petržel - nať
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Kapary
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 1194.2 mg
  • Vláknina 33520 mg
  • Vitamín A 33520 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Dáme je cedníku a necháme okapat. Oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli a stroužek česneku. Zeleninu nasekáme a mrkev pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme mrkev, cibuli, kousek citronu, bobkovy list, snítku petrželky, tymián, zrnka pepře a uvedeme vodu do varu. Osolíme ji a necháme vařit asi 10 minut. Přidáme tuňáka, 7-8 minut ho povaříme, a pak maso opatrně vyjmememe.

  • 3

    Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje, necháme ho rozpálit, přidáme plátek tuňáka a po obou stranách ho osmažíme. Potom ho opatrně

  • 4

    vyjmeme a necháme vychladnout. Kapary nasekáme s česnekem a zbylou petrželkou. Dáme vše do mísy a promícháme se lžící

  • 5

    oleje. Tuňáka nakrájíme na tlustší proužky, dáme je do mísy s kapary a obalíme je ve směsi kaparů, petrželky, česneku a oleje.

  • 6

    Z krajíců odkrojíme kůrky, nakrájíme je na trojúhelníky a opečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Na trojúhelníčky chleba navršíme nasekaná rajčata, která jsme předtím promíchali se solí a trochou oleje, nahoru položíme porci obaleného tuňáka a podáváme.

Komentáře k receptu