Biskupský chlebíček piškotový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 8 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 227 mg
- Vláknina 6210 mg
- Vitamín A 6210 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme. 
- 
                                2Hrozinky omyjeme a osušíme. 
- 
                                3Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo. 
- 
                                4Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou. 
- 
                                5Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        