Marinovaná nezralá rajčátka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 35 g Sůl
  • 50 g Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Ocet vinný
  • 2 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1579 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 779 mg
  • Vláknina 16966.4 mg
  • Vitamín A 16966.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou.

  • 2

    Marinádu si uvaříme předem:

  • 3

    Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut.

  • 4

    Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou.

  • 5

    Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou.

  • 6

    Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet.

Komentáře k receptu