Vepřová pečeně s jarním špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 126.8 mg
 - Draslík 791.9 mg
 - Vláknina 4876.3 mg
 - Vitamín A 4876.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Vykostěnou vepřovou pečeni potřeme olejem a opečeme po všech stranách na pánvi. Potom maso potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem.
 - 
                                3
Listové těsto rozválíme na čtverec, do středu dáme polovinu špenátu a na něj položíme maso. Zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta. Vložíme do pekáče a povrch na několika místech propíchneme vidličkou.
 - 
                                4
Pečeme zvolna v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami.