Maso z býka na víně a česneku
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 180 g Cibule
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 180 g Mrkev kořen
 - 150 g Rajčata
 - 1000 g Hovězí maso přední
 - 6 g Pažitka
 - 80 g Paprika červená
 - 50 ml Olej olivový
 - 500 ml Víno červené
 - 750 ml Hovězí vývar základní
 - 3 ks Bobkový list
 - 3 ks Hřebíček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 782 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 155 mg
 - Draslík 1397.3 mg
 - Vláknina 8069.8 mg
 - Vitamín A 8069.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na hrubší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zeleninu očistíme, mrkve pokrájíme na plátky, rajčata oloupeme a rozčtvrtíme, celer pokrájíme na kostičky, stejně jako papriku. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět, poté přidáme maso a opékáme do zezlátnutí. Přidáme zeleninu a koření. Osolíme, opepříme, krátce osmahneme a poprášíme moukou. Poté přilijeme víno a vývar a necháme zvolna vařit 120 minut.
 - 
                                3
Hotový pokrm ochutíme skořicí a posypeme sekanou pažitkou.