Telecí hlava smažená v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1094 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 3951 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 337.5 mg
 - Draslík 1063.4 mg
 - Vláknina 13750 mg
 - Vitamín A 13750 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 9.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm.
 - 
                                3
Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji.