Telecí ledvinky na zelenině
Suroviny
- 250 g Zelí čínské
 - 60 g Rukola
 - 200 g Nudle čínské vaječné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Zázvor celý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
 - 2 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 288.7 mg
 - Vláknina 4085.6 mg
 - Vitamín A 4085.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky očistíme, zbavíme blan a tuku a nakrájíme na plátky. Vložíme do vody, poté slijeme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na nudličky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, vykrojíme semínka a nakrájíme na nudličky. Zázvor (cca 4 cm) oloupeme a najemno nastrouháme. Česnek prolisujeme. Čínské zelí očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Rukolu opláchneme a necháme okapat. Fazolovou omáčku rozmícháme s 50 ml vody.
 - 
                                2
Nudle vaříme v 1 litru osolené vody (1/2 lžičky soli) zhruba 3-4 minuty, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Na lžíci oleje orestujeme ledvinky, přidáme 0,5 lžíce fazolové omáčky, promícháme a odstavíme. Ve woku na zbývajícím oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zbylou zeleninu, dobře promícháme, zalijeme 50 ml vody a restujeme zhruba 2–3 minuty. Do zeleniny zamícháme zbylou fazolovou omáčku, sójovou omáčku a ledvinky i s výpekem a pečlivě promícháme. Před podáváním osolíme a opepříme.