Telecí kotlety s jemnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 685.5 mg
 - Vláknina 281 mg
 - Vitamín A 281 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kotlety z obou stran zprudka osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dopékat v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Výpek z pánve zalijeme bílým vínem a tekutinu necháme na ohni odpařit. Potom přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přidáme lístek šalvěje. Necháme jen přejít varem, podle chuti přisolíme a opepříme.
 - 
                                3
Telecí kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.