Uzené maso s brambory a zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1180 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 99.7 mg
 - Draslík 730.4 mg
 - Vláknina 10700.2 mg
 - Vitamín A 10700.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory a maso nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme sádlem, pokryjeme plátky brambor, opepříme, pokmínujeme a trošku osolíme. Na brambory položíme slabé plátky masa, na ně rozložíme zelí a vše zalijeme smetanou.
 - 
                                3
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme.