Kuře pečené po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 870.2 mg
  • Vláknina 4766.3 mg
  • Vitamín A 4766.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nakrájíme cibuli, do horké vody vložíme rajčata, spaříme je, poté opláchneme studenou vodou a oloupeme, vyjmeme dužinu, nakrájíme ji na kousky. Brambory oškrábeme, omyjeme a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Kuřecí maso opláchneme, rozkrájíme, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek.

  • 3

    Rozpálíme olej v ohnivzdorné nádobě a osmahneme kuřecí kousky ze všech stran, přidáme cibuli a brambory. Chvilku smažíme, poté přidáme rajčata, petrželku, rozmarýn a vývar. Nádobu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut.

  • 4

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu