Ragú ze slepice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 20 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Slepice
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1142 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 349.2 mg
  • Draslík 2081.7 mg
  • Vláknina 22440.4 mg
  • Vitamín A 22440.4 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici rozčtvrtíme a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar necháme stranou, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Větší květák rozebereme na růžičky a vypereme, malé cibulky oloupeme a na plátky nakrájíme očištěné žampiony.

  • 3

    Do vývaru ze slepice dáme vařit květákové růžičky, po 10 minutách přidáme cibulky a žampiony. Vaříme doměkka, zeleninu a houby vyjmeme z vývaru a uchováme v teple.

  • 4

    Mezitím si v kastrole připravíme z mouky a másla světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, ušleháme na řídkou omáčku, kterou necháme vyvařit nahusto. Hotovou omáčku podle chuti přisolíme, okořeníme muškátovým květem a zjemníme šlehačkou. Do omáčky vložíme slepičí kousky, přidáme květák, cibuli a žampiony a vše dobře prohřejeme.

Komentáře k receptu