Krůtí rolky s pršutem a cibulkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 400 g Krůtí stehna
  • 100 g Prosciutto sušené
  • 150 ml Džus pomerančový
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 414.9 mg
  • Vláknina 7009.5 mg
  • Vitamín A 7009.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy.

  • 2

    Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet.

  • 3

    Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran.

  • 4

    Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu.

Komentáře k receptu