Kapustové závitky s krůtím masem
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 75 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 125 ml Víno bílé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 193 g
 - Sodík 592 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 166.8 mg
 - Draslík 1593.5 mg
 - Vláknina 15866.8 mg
 - Vitamín A 15866.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 303.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu očistíme, odlomíme 6 velkých listů a krátce je povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a zchladíme.
 - 
                                2
Oloupanou mrkev a omytá krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, 2/3 mrkve, solí, pepřem a paprikou. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček
 - 
                                3
Kapustové listy rozpůlíme, žebra odkrojíme a kuličky do listů zabalíme. Sepneme párátkem.
 - 
                                4
Přivedeme k varu vývar a víno, vložíme připravené závitky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme mrkev.
 - 
                                5
Závitky vyjmeme a ve vývaru rozmícháme smetanu a prohřejme. Přidáme solamyl, vaříme do zhoustnutí a nakonec omáčku dochutíme. Podáváme s horkými kapustovými závitky.