Vepřový špíz na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Nektarinka
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 613.3 mg
  • Vláknina 5319.3 mg
  • Vitamín A 5319.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme olej, kurkumu, pepř a sůl. Ke všemu prolisujeme česnek a důkladně promícháme. Na kostičky pokrájené maso promícháme s marinádou a dáme stranou odležet.

  • 2

    Po cca 15 minutách na špejli napíchneme maso, přidáme jeden plátek nektarinky, plátek papriky a postup opakujeme.

  • 3

    Špízy dáme do trouby a pečeme 15 minut na 180°C. Jakmile je maso propečené, můžeme podávat.

Komentáře k receptu