Rýžová kaše s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 178 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 409.1 mg
 - Vláknina 1259.8 mg
 - Vitamín A 1259.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce s osolenou vodou vložíme nakrájené kuře se zázvorem a rozkrájenou cibulí. Přidáme pepř, sůl a necháme 50 minut povařit, aby bylo maso měkké. Poté kuře vyndáme z hrnce a vývar uschováme na později. Kusy masa zbavíme kůže, odřízneme maso od kosti a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Kuřecí vývar, který jsme uschovali, scedíme, doplníme vodou na 2 litry a slijeme do čistého hrnce.
 - 
                                3
Přidáme rýži a vaříme za stálého míchání. Když se rýže začne vařit, stáhneme plamen a necháme 20 minut povařit. Poté rýži zamícháme, zakryjeme a za občasného míchání povaříme dalších 20 minut.
 - 
                                4
Do vzniklé rýžové kaše přidáme kuřecí maso a prohřejeme cca 5 minut, poté podáváme.