Kuřecí tajin
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 50 g Olivy bez pecky
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 4 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Kuře
 - 4 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1106 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 246 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 1437.1 mg
 - Vláknina 16975.2 mg
 - Vitamín A 16975.2 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.5 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velký hliněný hrnec vypláchneme vodou. Kuře naporcujeme na cca 16 dílů, stehna rozlomíme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Oloupanou cibuli nasekáme na nudličky, česnek nahrubo. Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Očistíme cukety, podélně rozpůlíme a pokrájíme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme ze všech stran cca 8 minut dohněda. Poté vložíme do hrnce.
 - 
                                4
Česnek a cibuli dáme do pánve a na mírném ohni restujeme cca 10-15 minut za občasného míchání. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme rajčata, nahrubo rozdrcené chilli a ostatní koření. Přidáme olivy a nasolené citrony.
 - 
                                5
Zalijeme 1/2 l vody a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a rozdělíme na maso.
 - 
                                6
Hrnec dáme do trouby rozpálené na 225 C a pečeme cca 45 min. Podáváme v hrnci.