Myslivecké kuře
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 1500 g Kuře
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250 g Garnát obecný
 - 60 g Šalotka
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 15 g Protlak rajčatový
 - 300 ml Víno bílé
 - 50 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.14 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 1323 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 419 mg
 - Draslík 1365.4 mg
 - Vláknina 4728.3 mg
 - Vitamín A 4728.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat.
 - 
                                2
Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                3
Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.