Dušené kuřecí maso s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 544 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 160.3 mg
 - Draslík 866.2 mg
 - Vláknina 6093.2 mg
 - Vitamín A 6093.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Měkký chřest vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme ho na kousky. Kuře opláchneme a osušíme utěrkou a naporcujeme ho na 8 částí.
 - 
                                2
Potom maso osmahneme v kastrolu, nebo hluboké pánvi, s nasekanou cibulí. Osmahnuté maso zalijeme vývarem z chřestu a dusíme doměkka. Před koncem dušení vložíme ke kuřeti kousky chřestu a promícháme. Pokrm podáváme s vařenými novými brambory, do kterých přimícháme petrželovou nať. Podáváme teplé.