Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce
Suroviny
- 30 g Mandle
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 1200 g Kuře
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 262 mg
 - Draslík 667.9 mg
 - Vláknina 3083 mg
 - Vitamín A 3083 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 76.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme.
 - 
                                2
V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                3
Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou je rýže.