Grilované kuře s lilkem a cuketou
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 200 g Tvaroh jemný
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 1200 g Kuře
 - 150 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Koření grilovací
 - 1 špetka Paprika mletá pálivá
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1106 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 991 mg
 - Vláknina 7970.8 mg
 - Vitamín A 7970.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
U kuřete prořízneme prsní kost a rozdělíme ho na poloviny a rozložíme na plech.
 - 
                                2
Z hořčice, prolisovaného česneku, rajského protlaku, medu, oleje, másla, grilovacího koření, soli, cukru a pálivé papriky rozmícháme v misce marinádu, kterou potřeme rozporcované kuře. Necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce. Než ho budeme grilovat, necháme kuře půl hodiny na pokojové teplotě. Grilujeme tak, aby byla ze všech stran rovnoměrně propečená.
 - 
                                3
Brambory si předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak je nakrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cuketu a lilek omyjeme a pokrájíme na asi 1 centimetr silné plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na klínky. Potřeme zbytkem marinády a také grilujeme.
 - 
                                4
V misce si připravíme ochucený tvaroh: utřeme česnek a promícháme ho se solí, pepřem a nadrobno nasekaným koprem a vložíme k tvarohu a promísíme. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a lehce zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a zakapeme ještě olivovým olejem. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou šalotkou.
 - 
                                5
Ochucený tvaroh a rajčata servírujeme ke grilovanému kuřeti a zelenině.