Kuře pečené
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 31 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 283.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřata očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pomocí jehlic nebo nití je ztvarujeme a mírně osolíme na povrchu i uvnitř. 
- 
                                2Kuřata vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky dávky másla, trochu vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova a poté vyjmeme. 
- 
                                3Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, přidáme zbylé máslo a ještě krátce převaříme. 
- 
                                4Při podávání vždy nasekneme kuřeti klouby. Jednotlivé porce podléváme šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        