Dušené kuře na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 113 g
 - Sodík 1317 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 153.6 mg
 - Draslík 475.8 mg
 - Vláknina 3725.2 mg
 - Vitamín A 3725.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme a naporcujeme na jednotlivé porce. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme očištěný celý pórek, omytý, očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, mrkev, petržel, vše zalijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme.
 - 
                                2
Po chvíli dušení přidáme bobkový list, celý pepř, tymián, oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, sůl a vše dusíme doměkka.
 - 
                                3
Téměř udušené kuře přeložíme do jiného pekáče a zalijeme procezenou šťávou z kuřat, přilijeme bílé víno a necháme kuřata dodusit.
 - 
                                4
Do hotového pokrmu přidáme uvařenou a na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, máslo a provaříme.