Srbské marinované kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 263.1 mg
 - Draslík 902.8 mg
 - Vláknina 1855.8 mg
 - Vitamín A 1855.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé kuře omyjeme, rozpůlíme, osolíme, opepříme, a opečeme na oleji. Vyndáme, na olej vložíme na proužky nakrájenou cibuli se slaninou, osmahneme, vrátíme kuře, zalijeme trochou vody a dusíme
 - 
                                2
doměkka. Necháme vychladnout a vykostíme.
 - 
                                3
Do výpeku přidáme na plátky nakrájená, oloupaná rajčata, na proužky nakrájené papriky a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a krátce povaříme.
 - 
                                4
Porce kuřete vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet.