Slepice na hroznovém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 40 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 276 mg
- Draslík 702.8 mg
- Vláknina 910.5 mg
- Vitamín A 910.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, porce slepice pokapané citronovou šťávou zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.
-
2
Měkkou slepici vyjmeme, ve šťávě rozpustíme tavený sýr, přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Přidáme hroznové víno a vše ještě krátce povaříme.
-
3
Porce slepice v omáčce prohřejeme a podáváme.