Slepice na hroznovém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 276 mg
  • Draslík 702.8 mg
  • Vláknina 910.5 mg
  • Vitamín A 910.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, porce slepice pokapané citronovou šťávou zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkkou slepici vyjmeme, ve šťávě rozpustíme tavený sýr, přilijeme smetanu a zahustíme moukou. Přidáme hroznové víno a vše ještě krátce povaříme.

  • 3

    Porce slepice v omáčce prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu