Zadělávaná slepice
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Slepice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 198.2 mg
 - Draslík 527.5 mg
 - Vláknina 3058.8 mg
 - Vitamín A 3058.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme vše do měkka.
 - 
                                2
Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem ze slepice, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut za častého míchání.
 - 
                                3
Do omáčky přilijeme mléko, uvedeme znovu do varu, přidáme koření, sůl, nasekanou petrželku a částečně vykostěné porce slepice. Vše jen prohřejeme.
 - 
                                4
Podáváme s těstovinami.