Dušená telecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1315 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 438.8 mg
 - Draslík 723.6 mg
 - Vláknina 2343 mg
 - Vitamín A 2343 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškvaříme ji v oleji. Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme. Přidáme na nudličky nakrájená játra, mícháme a smažíme ještě 5 minut. Vše vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Do pánve vsypeme mouku, mícháme a necháme ji dobře v tuku osmažit. Přidáme vývar, zamícháme a vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                3
Vlijeme kečup, worcesterskou omáčku, osolíme a opepříme. Na pánev vrátíme cibuli, slaninu a játra, přikryjeme a 5 minut podusíme. Před podáváním posypeme estragonem.