Slovenská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 75.8 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 1515 mg
 - Vitamín A 1515 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou (nebo vývarem), přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě povaříme.
 - 
                                3
Nakonec pokrm zjemníme kyselým mlékem a kouskem másla.