Sekané steaky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 1386.2 mg
 - Vláknina 48967.5 mg
 - Vitamín A 48967.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.5 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 81.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi opečeme slaninu do křupava. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku. Pánev s tukem uchováme.
 - 
                                2
Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nahrubo. Zeleninu dáme do pánve s výpekem a smažíme 5 minut. Maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři oválné asi 2 cm silné steaky.
 - 
                                3
Zeleninovou směs dáme na mísu a zakrytou necháme na teplém místě. Do pánve k výpeku přidáme olej a steaky v něm opečeme z každé strany asi 4 minuty. Hotové je rozložíme na zeleninu a uchováme v teple.
 - 
                                4
Do pánve vlijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Výpek přichycený ke dnu pánve pečlivě seškrábeme. Horkým výpekem přelijeme připravené steaky, posypeme opečenou slaninou a ihned podáváme.