Základní recept na sekanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 60.4 mg
 - Vláknina 1042.4 mg
 - Vitamín A 1042.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli přelijeme horkou vodou, necháme změknout a dobře jí vymačkáme. Promícháme s masem, vejcem, nadrobno nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme, ochutíme paprikou a muškátovým oříškem.
 - 
                                2
Vše dobře promícháme, pokud je směs řídká můžeme přidat mouku. Dle chuti můžeme směs ochutit hořčicí, citrónovou kůrou, majoránkou nebo cayenským pepřem.
 - 
                                3
Směs vytvarujeme do tvaru sekáné a upečeme v troubě, nebo můžeme tvarovat karbanátky a smažit na oleji.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.