Italské burgery
Suroviny
- 30 g Sýr Parmezán
 - 7 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Strouhanka
 - 50 g Salát ledový
 - 25 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Bulky toastové
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.6 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1013 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 143.9 mg
 - Draslík 626.5 mg
 - Vláknina 2979.1 mg
 - Vitamín A 2979.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme se strouhankou, tymiánem, sušenými rajčaty, parmezánem, česnekem, vejcem, solí a pepřem. Dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze směsi uděláme 4 kuličky, lehce je splácneme a potřeme troškou oleje (cca 1 kávová lžička).
 - 
                                3
Smažíme na oleji na rozpálené pánvi 4 minuty z každé strany.
 - 
                                4
Rozpečeme 4 bulky, rozřízneme a poklademe listy salátu, na ně položíme burgery a přiklopíme druhou částí bulky.