Květák zapečený s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 144.9 mg
 - Draslík 795.5 mg
 - Vláknina 10212.5 mg
 - Vitamín A 10212.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 121 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný, na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na polovině másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a chvíli podusíme asi 20 minut.
 - 
                                3
Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme povařený květák, pokryjeme mletým masem a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.