Karbanátky Lindström
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 6.67 ml Olej slunečnicový
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 3 polévková lžíce Červená řepa
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 424 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 383.5 mg
 - Draslík 141.9 mg
 - Vláknina 2523.8 mg
 - Vitamín A 2523.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme hovězí maso, žloutky, worcester, cibuli nadrobno, červenou řepu nadrobno, sůl, pepř, kapary a pažitku, nasekané,
 - 
                                2
když je hmota moc hustá přilijeme smetanu.
 - 
                                3
Tvarujeme karbanátky a pečeme na oleji a troše másla, 3 minuty z každé strany.
 - 
                                4
Můžeme péct i v troubě na 15 minut.