Hovězí mleté maso zapečené se žampiony
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 800 g Hovězí maso mleté
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Masox
 - 1 hrst Mouka pšeničná hladká
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tabasco
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 193 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 177.4 mg
 - Draslík 640.4 mg
 - Vláknina 6129.8 mg
 - Vitamín A 6129.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Fazolové lusky omyjeme a přepůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a necháme krátce provařit.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme mouku, přilijeme vývar z masoxu a mícháme, dokud nezhoustne. Pak přidáme mleté maso, plátky žampionů a rozšlehané vejce, dochutíme worcesterovou omáčkou a tabascem, opepříme a osolíme. Vše promícháme, necháme krátce podusit a pak do směsi vmícháme smetanu.
 - 
                                3
Žáruvzdornou mísu vymastíme tukem, přemístíme do ní směs z pánve a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.
 - 
                                4
V osolené vodě uvaříme nakrájenou mrkev a fazolky doměkka. Uvařené slijeme přes síto, zeleninu necháme okapat, přidáme k směsi v troubě, promícháme a ještě 10 minut zapékáme.
 - 
                                5
Zapečenou směs před podáváním pokapeme citronovou šťávou.