Ragú po baloňsku pro alergiky
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
 - 50 g Sýr sójový - Tofu
 - 50 g Petržel - nať
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 55 g Šunka parmská
 - 300 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Špagety
 - 150 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Smetana sójová
 - 2 polévková lžíce Pyré rajčatové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 132.8 mg
 - Draslík 691.4 mg
 - Vláknina 4858.5 mg
 - Vitamín A 4858.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme 1 lžíci olivového oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vhodíme ji na olej a 2 minuty smažíme dozlatova. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a smažíme další 3 minuty. Osmaženou cibuli s česnekem vyjmeme z pánve a dáme stranou.
 - 
                                2
Zbytek oleje zahřejeme a vložíme na něj mleté hovězí maso. Promícháme, aby se nevytvořily z masa žmolky. Přidáme omytá a na kousky nakrájená kuřecí játra. Osmahneme a přidáme k masu cibuli s česnekem a na kousky nakrájenou šunku. Promícháme. Přilijeme víno, vložíme konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a mletý muškátový oříšek.
 - 
                                3
Směs přivedeme k varu, promícháme a snížíme teplotu, aby jenom mírně probublávala. Necháme při mírné teplotě vařit 75 minut. Pak vmícháme sójovou smetanu a dusíme ještě 45 minut.
 - 
                                4
Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě špagety a vmícháme do teplých těstovin ragú. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a nastrouhaným veganským parmezánem.