Hovězí v omáčce z černých fazolí
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
 - 180 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Fazole černé
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 68.9 mg
 - Draslík 236.8 mg
 - Vláknina 3266.8 mg
 - Vitamín A 3266.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata rozkrájíme na 16 pravidelných dílků, černé fazole rozmačkáme, přidáme vodu a dáme stranou.
 - 
                                2
Spojíme tmavou sojovou omáčku, solamyl, sherry, cukr, maso na tenké nudličky a dáme stanou.
 - 
                                3
Papriky rozkrájíme na 1 cm kousky, nahřejeme wok a přilijeme olej, papriky smažíme asi 1 minutu, vyjmeme.
 - 
                                4
Přidáme maso, směs se sojovou omáčkou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme namočené fazole a vývar.
 - 
                                5
Přivedeme k varu a necháme mírně zhoustnout. Papriky vrátíme do pánve, přidáme rajčata a opepříme. Prohřejeme a ihned podáváme.
 - 
                                6