Roštěnky na slanině s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 385 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 94 mg
 - Draslík 574.3 mg
 - Vláknina 1393.8 mg
 - Vitamín A 1393.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na kostičkách rozškvařené slaniny a vyjmeme.
 - 
                                2
Na slaninu vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kmín a vše osmahneme. Vložíme zpět roštěnky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
 - 
                                3
Potom roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme hladkou moukou, osmažíme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, přivedeme k varu, vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme trochou vody.