Roštěnky s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1571 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 158 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 612.3 mg
 - Vláknina 2859 mg
 - Vitamín A 2859 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcované roštěnky naklepeme, nařízneme konce, aby při pečení zůstaly rovné, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem a necháme 3 hodiny na chladnem místě odležet.
 - 
                                2
Očištěné hříbky uvaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme sádlem a do něj naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, cibuli posypeme nakrájenými hříbky, na ně rozložíme roštěnky, na kolečka nakrájený česnek a pórek, přiložíme ještě na tenká kolečka nakrájenou klobásu. Pekáč přiklopíme a pokrm dáme do vyhřáté trouby na 30 minut zapéct.
 - 
                                4
Když jsou roštěnky hotové, vytáhneme je z trouby a ještě za horka je posypeme nastrouhanou nivou.