Roštěnky s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 89.3 mg
 - Vláknina 2500.3 mg
 - Vitamín A 2500.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme.
 - 
                                3
Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí.