Myslivecké maso
Suroviny
- 200 g Hovězí svíčková
 - 100 g Anglická slanina
 - 80 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 4 špetka Zázvor mletý
 - 2 špetka Jalovec
 - 2 špetka Tymián sušený
 - 0.5 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 85.4 mg
 - Draslík 480.4 mg
 - Vláknina 1110.5 mg
 - Vitamín A 1110.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem.
 - 
                                2
Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny.
 - 
                                4
V pánvi na másle podusíme žampiony.
 - 
                                5
Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem.
 - 
                                6
Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí.