Salát s hovězím masem po thajsku
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 500 g Fazolové klíčky
 - 250 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
 - 60 g Máta
 - 60 g Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Koření Orientální
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Chilli paprička
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 0.02 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 1109.6 mg
 - Vláknina 15022.7 mg
 - Vitamín A 15022.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme.
 - 
                                2
Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme.
 - 
                                3
Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme.