Svíčkové řezy s bylinkami
Suroviny
- 60 g Kapary
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Olej olivový
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Rajčata
 - 10 plátek Anglická slanina
 - 1 kg Hovězí svíčková
 - 0.5 polévková lžíce Estragon
 - 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 215 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 1112.4 mg
 - Vláknina 4157.7 mg
 - Vitamín A 4157.7 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na 10 plátků, pažitku, estragon a rozmarýn nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Plátky svíčkové osolíme, opepříme, obalíme na okrajích slaninou, přelijeme olivovým olejem a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny marinovat. V misce promícháme kapary s rozpuštěným máslem a bylinkami. Očištěná menší rajčata opečeme ze všech stran na oleji.
 - 
                                3
Svíčkové řezy zprudka pečeme po obou stranách a před dosmažením přidáme kapary s máslem s bylinkami. Podáváme s opečenými rajčaty.