Námořnické maso po bulharsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 120 g Šunka dušená
  • 160 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 823.6 mg
  • Vláknina 3499.8 mg
  • Vitamín A 3499.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle.

  • 2

    Ze svíčkové nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a podusíme.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak, víno, šunku nakrájenou na nudličky, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata bez jader a nakonec podušené žampiony.

  • 4

    Podáváme se špagetami.

Komentáře k receptu