Námořnické maso po bulharsku
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 120 g Šunka dušená
 - 160 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Víno červené
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 86.7 mg
 - Draslík 823.6 mg
 - Vláknina 3499.8 mg
 - Vitamín A 3499.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle.
 - 
                                2
Ze svíčkové nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a podusíme.
 - 
                                3
Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak, víno, šunku nakrájenou na nudličky, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata bez jader a nakonec podušené žampiony.
 - 
                                4
Podáváme se špagetami.