Telecí frikasé s citrusovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 12 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 151.5 mg
- Draslík 1789.7 mg
- Vláknina 22770 mg
- Vitamín A 22770 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 222.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme. 
- 
                                2Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve. 
- 
                                3Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty. 
- 
                                4Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        