Telecí řízky se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 62 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 674.4 mg
- Vláknina 3591.5 mg
- Vitamín A 3591.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Řízky mírně naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách rychle opečeme. 
- 
                                2Do tuku od opékání vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Potom přidáme máslo uhnětené s moukou a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout. 
- 
                                3Při podávání každý řízek přelijeme šťávou se žampiony a posypeme sekanou petrželovou natí. 
- 
                                4Podáváme s bramborami nebo s rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        