Galantina z telecího hrudí
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
 - 250 g Telecí kýta
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Paštikové koření
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Vepřový jazyk uzený
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 kg Telecí hruď
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1150 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 1982 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 404.5 mg
 - Draslík 2083.6 mg
 - Vláknina 8639 mg
 - Vitamín A 8639 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nádivka :
 - 
                                2
Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso.
 - 
                                3
Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů.
 - 
                                4
Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou.
 - 
                                5
Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou.
 - 
                                6
Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty.
 - 
                                7