Telecí knedlíčky - zavářka do polévky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 269.7 mg
 - Vláknina 636.9 mg
 - Vitamín A 636.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.
 - 
                                2
Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.